Blog Werkplaats 21 Heb je ook een Aan knop

Heb je ook een ‘Aan’ knop?

Heb jij ook een Aan knop? En zo ja, hoe ziet die er uit?

Aan knoppen bestaan er in verschillende soorten en maten. Je hebt ze van “ik ga als de brandweer en wil trots zijn op wat ik doe”. Er zijn ook mensen met een hele gevoelige Aan knop waarmee ze echt op de kast gaan, bijvoorbeeld als ze onrecht zien. Misschien zit jouw Aan knop wel in de behoefte om er gewoon bij te horen? Hoe zit het met jouw collega’s en leidinggevende, zijn die bekend met jouw Aan knoppen? Enneh, (mis-) gebruiken ze die ook regelmatig?

Naast de Aan knop bestaat er natuurlijk ook de Uit knop. En die is heel belangrijk want je hebt van die perioden dat je maar blijft doorgaan. Dag in dag uit, week in week uit. Omdat de omgeving dat van je verwacht en je zelf ook vindt dat je maar moet blijven presteren. Hoelang hou jij dat nog vol?

Druk eens op Uit om de hectiek voor even achter je te laten en tijd voor jezelf nemen. Ga de dingen doen zoals jij dat wilt op het tijdstip dat jou uitkomt. Die Uit knop kan best wel lastig te vinden zijn. Mijn collega heeft hem gevonden, die zet een wekker om 21.30 uur! Dan schakelt ze af en is ze offline. Vanaf dan geen beeldscherm en toetsenbord meer. Dat is haar Uit knop.

Sta eens stil bij de vraag: ‘Wat zijn mijn Aan en Uit knoppen?’ Met wie kan je hier eens over van gedachten wisselen?

De ervaren lezer van mijn blogs zal al wel in de gaten hebben dat er ook nu weer sprake is van een optimale balans voor jou. Want bevlogen aan de slag is prachtig, maar je moet ook weten wanneer je gas terug moet nemen. Dus Aan én Uit.

Scroll naar top