Blog Werkplaats 21 Samen sterker

Debiteuren en Crediteuren:
Samen sterker

Het is donderdagmorgen 10.00 uur. Op de financiële afdeling zitten Debiteuren en Crediteuren net aan de koffie.

Crediteuren vertelt dat hij binnenkort twee weekjes op vakantie gaat. Hij vraagt aan Debiteuren of die tijdens de vakantie van Crediteuren de facturen wil inschrijven en boeken. Zo kunnen de werkzaamheden tijdens zijn afwezigheid gewoon doorgaan en is er geen verstoring voor de organisatie.

Debiteuren, een tijdelijke kracht die voor de komende twee maanden is vastgelegd, wil in principe best wel gehoor geven aan het verzoek van Crediteuren. Maar hij vraagt zich af of dat wel lukt binnen de uren die hij aanwezig is.

‘Ik moet nog veel leren op mijn eigen vakgebied. Dus vandaar dat ik wat huiverig ben om ja te zeggen. Misschien kost het mij wel heel erg veel tijd’, zegt Debiteuren tegen Crediteuren. ‘Zou jij mij dan misschien kunnen helpen met de tweede herinneringsronde? Kan je mij meteen leren hoe ik het beste contact kan opnemen met jullie klanten. Als ik dat sneller kan oppakken, heb ik denk ik wel ruimte om jouw facturen over te nemen.’

Crediteuren zag die vraag al aan komen en vindt het heel vanzelfsprekend dat de ander om een wederdienst vraagt. ‘Natuurlijk help ik je daar bij’, zegt Crediteuren.

Zo wordt de zaak snel beklonken. Samen gaan ze eerst de tweede herinneringsronde doen. Daarna laat Crediteuren aan Debiteuren zien hoe hij de facturen moet inschrijven.

Scroll naar top