Hallo, wij zijn je collega’s

Werkplaats 21 blog Collega's

Een eigen bureau is een bijzonderheid geworden. Flexplekken of hoe ze ook bij jullie genoemd worden vind je inmiddels overal. Ben jij er al aan gewend of is het toch nog wennen, aanpassen en je weg vinden?

Kom je dan weer eens een keer op kantoor zit er iemand op jouw favoriete flexplek; zich van de prins geen kwaad wetend. Of zou ze juist extra vroeg van huis vertrokken zijn zodat zij net dat plekje dichtbij de verwarming en uit de tochtige luchtcirculatiestroom kon bezetten? Bezetten, kapen zul je bedoelen! Het kon natuurlijk niet lang uitblijven voordat iemand anders al die prettige voordelen van jouw flexplek zou ontdekken. Het was weliswaar een plekje heel dichtbij het management, ach tja die waren erg vaak met elkaar in overleg. En waren ze er wel, dan zat je toch mooi in het zicht.

Nadat ik met de app op een andere verdieping een vrije plaats had gevonden plugde ik al mijn apparaten in en melde me aan. Ik mijmerde: misschien zit ze daar wel altijd als ik er niet ben. En is ze net zo min blij als ik daar plots zit. Wie is zij trouwens, zou ik gewoon eens op haar af moeten stappen? Naadloos verdwaal ik in mijn werk. Waar komt mijn werk toch vandaan en waar gaat het dan naar toe. Nou dat weet ik wel: via de workflow komt het en via de workflow gaat het. Ik heb inmiddels ontdekt waar het na mij naar toe gaat, wie de volgende in de flow is.

Ik moet het echter doen met alleen een naam en een fotootje van zijn favoriete huisdier! Ik kan hem niet eens bellen. Wie is hij? Hij kan net zo goed aan het bureau daar zo schuin aan de overkant zitten. Maar je weet het niet, hè. Ik begin me zo langzamerhand eenzaam te voelen op kantoor. De enige bekende gezichten die ik nog regelmatig zie zijn mijn manager en de medewerkers van het bedrijfsrestaurant.

Terwijl ik opschrik omdat er keihard in mij oor wordt geroepen ‘Hallo, wij zijn je collega’s. We hadden ons heel goed verstopt!’, weet ik dat ik dagdroomde. Resoluut nam ik een besluit: Ik ga op zoek naar mijn collega’s en zal ze vinden ook!

Scroll naar top