Ik kan niet multitasken

Ik kan niet multitasken

Ik val maar meteen met de deur in huis: Ik kan niet multitasken! Het is nu echt officieel. Ik heb het vandaag tijdens het koken geprobeerd, maar ik kan het niet. Want terwijl ik de aardappels stond af te gieten, verbrandden de uitjes in de pan.

Wat ik tijdens het koken wel kan, is de wachttijd benutten. Ik ontdekte dit vanavond toen de couscous salade met falafel in de magnetron stond. Mijn magnetron heeft wel wat kuren. Daarom moet ik iedere minuut de klok opnieuw instellen en het gerecht een stukje draaien.

Zo had ik mooi de tijd om tijdens het wachten allemaal kleine keukenklusjes te doen. Want in de loop van de dag gebeurt er ongemerkt dan toch een heleboel in mijn keuken. Van gisteravond waren de pannenlappen op het aanrecht blijven liggen, dus die terug aan hun haakje gehangen. Het ontbijt had ook nog wat sporen nagelaten op het aanrecht in de vorm van een pak hagelslag en 2 theezakjes. Die heb ik een mooi plekje gegeven in respectievelijk de lade en de gft-afvalbak. Een paar restantjes van de afwas vonden hun plaats in de kast en wat verpakkingen verdwenen in de pmd-afvalbak. Toen de magnetron voor de laatste keer ‘ping!’ zei, was het aanrecht netjes opgeruimd. Tijdens de verplichte minuut rust van de maaltijd heb ik even het bestek gepakt om vervolgens aan tafel te gaan eten.

Zo meteen kan ik rustig met een kopje koffie voor de tv gaan zitten, in de keuken hoeft immers niks meer te gebeuren. Oh ja, ik heb trouwens heerlijk van de couscoussalade gegeten en onder het eten deze blog getypt! Zou ik misschien dan toch kunnen multitasken?

Scroll naar top