Blog werkplaats21 Een kerstverhaal 2015

Een kerstverhaal

Het volgende verhaal hoorde ik vorig jaar tijdens de kerstdagen. Ik ben er nog steeds van onder de indruk en deel het daarom graag:

Dinsdag 23 december 2014 om 12.00 hadden wij op de zaak de eerste kerstlunch ooit. Wij zijn niet zo’n grote maar wel hechte organisatie, 15 vaste fulltime krachten en 3 deeltijders. In goede en minder goede tijden hebben we met zijn allen, zonder uitzondering, de schouders er onder gezet en overleefd.

De manier waarop de kerstlunch was georganiseerd paste precies bij hoe wij zijn als organisatie. Het managementteam had de vergaderzaal vrolijk versierd en de klantenservice had voor feestelijke en persoonlijke uitnodigingen gezorgd. Alle medewerkers hadden iets meegenomen voor de lunch. Het teveel aan borrelnootjes benadrukte de gezellige sfeer van onderlinge verbondenheid.

Ik vond het fijn om zo bij elkaar te zijn en was trots op mijn baan, werkgever en collega’s. Tegelijkertijd wist ik dat het bedrijf in zwaar weer zat. De orderportefeuille was nagenoeg leeg en er was weinig beweging in de markt. Paste die feeststemming eigenlijk wel?

Mijn gedachten werden ingevuld door de adjunct directeur toen hij opstond en een korte speech hield. Hij roemde eenieders inzet het afgelopen jaar voordat hij een somber beeld van de toekomst schetste. Het was simpel:’ 3 man er uit, of ik er uit! Ik heb er voor gekozen om jullie per direct te verlaten. Dat kan, want ik weet zeker dat jullie zonder mij dit bedrijf door het dal heen zullen trekken en weer zal laten floreren.’ En hij rondde af met ‘Als het weer beter gaat nemen jullie mij gewoon weer aan.’

Rest mij te vermelden dat de adjunct sinds september weer terug is en dat ze al weer enige tijd 3 extra parttimers inhuren.

Werkplaats 21 wenst u prettige feestdagen en een gezond, vernieuwend en succesvol 2016. Gewoon doen!

Scroll naar top