Blog Werkplaats21 Lekker Druk

Lekker druk

Afgelopen zaterdag draaide ik bar-dienst bij de club waar mijn zoon voetbalt. De KNVB had een heleboel thuiswedstrijden gepland, het eerste speelde en ook de jeu de boules afdeling was er. Toen ik binnenkwam was het rustig. De meeste supporters stonden buiten hun ploegen aan te moedigen. Maar binnen een kwartier was het lekker druk en stond het vol met heel veel mensen die warme chocomel, ons beroemde broodje bal of toch al een biertje wilden. En het bleef vol tot ook het laatste elftal warm gedoucht met een verdiend biertje de overwinning had gevierd.

We stonden met drie ervaren vrijwilligers achter de bar. Samen konden we de drukte perfect aan. We liepen elkaar niet in de weg en konden lekker vaart maken. Alle drie hielden we in de gaten wanneer de voorraad glazen te klein dreigde te worden en dat de kleintjes bij het snoep ook aan de beurt kwamen. Aan beide kanten van de bar was en bleef het bijzonder gezellig. De tijd vloog en laat, maar zeer tevreden, fietste ik naar huis.

Het is wel eens anders. Op zo’n zaterdagmiddag dat het stil is en je met z’n drieën staat te hangen. Daar word ik heel moe van. Of als iemand is aangewezen om de bardienst te draaien maar daar overduidelijk geen zin in heeft. Of als je met z’n vijven bent ingepland op zo’n drukke dag en je elkaar weg staat te duwen bij één van de twee kassa’s.

Het verschil tussen werkstress en lekker druk? Een passende werkbezetting, weten wat je aan elkaar hebt en een gezamenlijk doel. Zelden zo’n grote omzet gedraaid.

Scroll naar top