Blog Werkplaats 21 Lente licht en bruisen van energie

Lente, licht en bruisen van energie

Het was al lekker in de zon vanmorgen op de fiets. De sombere wintermaanden lijken we nu toch echt wel achter ons te hebben gelaten.

Als de lente is begonnen en de klok weer op zomertijd wordt gezet begint de tijd van het licht. Je bruist van de energie. Blij en vrolijk ga je met van alles aan de slag.

Je gaat meer naar buiten en het is al weer druk in de tuincentra. We zitten al weer midden in de potgrondweken. Altijd handig zo’n actie om de tijd van het jaar te duiden.

Het is tijd voor opschudden van het oude en aanpakken van nieuwe dingen. Vol enthousiasme. Je zou bijna fluitend over straat gaan. Zoveel vrolijkheid moet toch wel aanstekelijk werken?

En op het werk? Voel en zie je daar ook de verandering die in de lucht zit. Gaat, na al die jaarlijks terugkerende sombere winterse verplichte werkzaamheden zoals jaar- afsluitingen, accountantscontroles enzovoorts en zo verder, de zon daar nu ook weer schijnen?

Welke collega zei vanmorgen ook al ‘Wat een lekker zonnetje vandaag’. En hoe voelde dat toen? Dan krijg jij er toch ook weer zin in. Dat is prettig voor jou, je collega’s en de organisatie.

Welk project of welke klus pakken jullie deze lente stralend aan?

Scroll naar top