Nieuwe producten in ons portfolio

Werkplaats 21 heeft de afgelopen jaren uiteenlopende opdrachten uitgevoerd die gericht waren op “beter gaan werken”. Samen met onze klanten hebben we doelgericht gewerkt aan verbetering van hun situatie. En wel zó, dat ze nu zelf weer verder kunnen. Onze aanpak “kijken, zien en doen” blijkt te werken. Daar zijn we trots op.

Deze workshops en instrumenten hebben we onder meer aan ons portfolio toegevoegd:

  • Het team werkt beter met de workshops Ik op mijn best en Doelen in kaart
  • Klantgericht organiseren: training voor projectleiders
  • Kies de volgende stap in je carrière: speel het Loopbaanpad
  • Ontdek wat leiding geven voor jou betekent met de workshop Nieuwe jas
  • Ben jij een waardevolle werkgever? Ontdek het met Diem®
  • Pi is plezier in je werk

In deze nieuwsbrief laten we een paar voorbeelden zien van wat we hebben gedaan. Zit er iets bij wat je aanspreekt of inspireert? Of mis je nog iets voor jouw situatie? Neem dan vooral even contact met ons op!

Het team werkt beter met Ik op mijn best en Doelen in kaart

In het team van het Lab Kinderimmunologie, onderdeel van het Radboud UMC, hebben we de medewerkers via een compacte aanpak geholpen om het werken in hun team meer doelgericht, soepeler en leuker te maken. We ontwikkelden de workshop Ik op mijn best, waarin je in twee uur je persoonlijke doelstellingen benoemt. Dat hebben de medewerkers van het LKI gedaan. En via de vervolgbijeenkomst Doelen in Kaart kregen zij een helder beeld van elkaars taken, kwaliteiten en doelen. Daardoor weten ze elkaar nu gemakkelijker te vinden. Er wordt  slimmer en efficiënter gewerkt. Het hele team voelt zich verantwoordelijk voor het behalen van de doelen die ze samen hebben geformuleerd.

Slim werken en klantgericht organiseren

In opdracht van Menszaken mochten we verschillende ontwikkeltrajecten verzorgen in de installatiebranche. Voor werkvoorbereiders en projectleiders in een groot installatiebedrijf verzorgen we een praktische opleiding waarmee zij leren effectief en klantgericht te organiseren, te communiceren en leiding te geven. De onderdelen Procesmatig werken en Klantgericht organiseren hebben wij vanuit onze Werkplaats 21 expertise ingevoegd.

Loopbaanpad

Met behulp van ons Loopbaanpad helpen we mensen op weg met het maken van hun loopbaankeuzes. Wat maakt hen duurzaam waardevol? Dit instrument werkt praktisch en actief, volgens de werkwijze die kenmerkend is voor Werkplaats 21: kijken, zien en doen. Met behulp van een tafelspel maakt de deelnemer eenvoudig voor zichtbaar hoe zijn of haar situatie eruit ziet. Waar zitten de kansen en actiepunten? Met dat inzicht komen we tot een praktisch Plan van Doen. Het werkt!

Nieuwe jas: workshop voor startend leidinggevenden

We hebben een workshop ontwikkeld en uitgevoerd voor medewerkers die beginnen met leidinggeven. Hoe voelt zo’n nieuwe jas? Wat wil je leren om ervoor te zorgen dat je nieuwe rol comfortabel gaat voelen? Na afloop weten de deelnemers hoe ze de nieuwe jas op hun maat kunnen maken.

Diem® voor duurzaam waardevolle medewerkers

Opleidings- en adviesbureau Stavoor heeft Diem® ontwikkeld: een gereedschapskist waarmee je actief aan de slag gaat met het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Wilt u uw mensen direct betrekken bij dit vraagstuk en met hen aan de slag in een workshop? Dat kan. Wilt u liever eerst een digitale diagnose, dan kan dat ook. Werkplaats 21 heeft samen met Stavoor dit en andere instrumenten gemaakt als onderdeel van de Diem®aanpak. De vragenlijst is inmiddels ook inzetbaar als MedewerkersTevredenheidsOnderzoek. Werkplaats 21 is er trots op dat wij als partner van Stavoor de instrumenten van Diem® ook voor jou in mogen zetten.

Meer Werkplaats 21 workshops en instrumenten? Kijk eens bij ons aanbod. Er is altijd een werkvorm die bij jou past.

Pi

Pi is het nieuwe woord voor plezier in je werk: Pi in je werk. Pi is belangrijk, want het is jouw energiebron en laat zien of je vooral doet waar je goed in bent. Wat maakt dat je Pi bent? Of een Pi dag hebt? Wij zijn bezig dat eenvoudig zichtbaar en meetbaar te maken. Binnenkort meer nieuws hierover.