NIEUWE START

Het nieuwe jaar is gestart. Met goede moed en frisse plannen zijn we na de feestdagen weer aan de slag gegaan. We wensen jou een groeizaam en succesvol 2016. Gaat er bij jou behalve het jaartal veel veranderen? De eerste stap is een plan. Maar volgens ons is de tweede veel spannender: van denken naar doen. Wij kunnen een handje helpen. 

'De

eerste stap

is een

hele grote'

Denken en doen

Er zijn veranderingen die een uitgebreide voorbereiding nodig hebben. In een ingewikkelde situatie moet je zorgvuldig nadenken, overleggen en een plan van aanpak maken om ervoor te zorgen dat je niemand en niets vergeet.

Maar misschien zijn we soms wel té goed in het maken van plannen. Als je alle complexiteit eerst wilt overzien en beheersen, dan wordt de drempel om de stap naar doen te zetten alsmaar hoger. Je loopt het risico te blijven steken in de denkfase: werken aan het plan komt in de plaats van werken aan de praktijk, totdat de realiteit het plan alweer heeft ingehaald. Hoeveel tijd, denkkracht en kansen verlies je daarmee?

Wij van Werkplaats 21 geloven in continu verbeteren met kleine stappen. Als je die zelf kunt zetten is dat natuurlijk prima. Soms heb je een zetje van buiten nodig om je vaste patroon te doorbreken. Wij kunnen dat zetje geven. Samen met jou kijken we naar je situatie. Wat is je doel? Wat zou soepeler of effectiever kunnen? Met welke actie kun je zonder veel risico of gedoe iets uitproberen? En hoe kom je jouw drempel over? Zo kom je al doende met eenvoudige stappen tot een beter resultaat.

Klik voor mogelijke werkvormen eens hieronder.

De eerste stap

Sinds een aantal weken eet ik bijna elke dag yoghurt bij mijn ontbijt. Behalve met Kerst doe ik nooit boodschappen met een lijstje, maar de yoghurt ben ik maar één keer vergeten. Het was mijn eigen besluit om mijn ontbijt te veranderen, omdat ik mij realiseerde dat er te weinig zuivel op mijn dagelijkse menu stond. Ik nam het in de supermarkt in de buurt van de melk. Een half uur later stond er yoghurt in mijn koelkast. De volgende ochtend was de start van een iets gezonder leefpatroon.

Helaas is mijn abonnement bij de sportschool nog steeds weggegooid geld. Ik weet heel goed hoe belangrijk beweging voor mij is. En ik spreek ook bijna dagelijks met mezelf af dat ik morgen écht ga. Maar morgen heb ik altijd een uitstekende reden om thuis te blijven. Blijkbaar heb ik een zetje van buiten nodig om die drempel voor de eerste keer over te gaan. Help!