Zonder gedoe doen waar je goed in bent

Dat is het ideale werken. Heb je het gevoel dat het bij jullie beter kan? Dan wil je wat bijsturen. Werkplaats 21 kan je hier bij helpen. We vinden altijd een passende en praktische werkvorm. In alle gevallen staat jouw eigen situatie centraal. Of je nu een individuele vraag hebt, met je team aan de slag wilt of als manager of HR-adviseur een project wilt uitvoeren op organisatieniveau.

Werkplaats 21 workshops

Sinds onze start hebben we verschillende projecten over uiteenlopende vraagstukken uitgevoerd. Daarvoor hebben we onder meer een aantal workshops ontwikkeld. De beschrijving van die workshops vind je hieronder. Vind je een aanpak die kan passen? Neem dan contact met ons op. Vind je hier geen passende aanpak? Neem dan vooral ook contact met ons op. We maken met veel plezier een nieuwe werkvorm voor jouw vraag.

Ons assortiment workshops

Wat maakt dat jij (goed) kunt blijven presteren? Breng dit in kaart en je kunt meer doelgericht op weg.

Als je in je werk kunt doen waar je goed in bent, op een plek waar je past, dan werk je met plezier en ben je waardevol. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op je werksituatie. Soms positief, soms negatief. En omdat jij én je werk én de omstandigheden veranderen, zitten er ook schommelingen in je plezier en in je toegevoegde waarde. In deze workshop van Werkplaats 21 laten we zien welke acht factoren jouw werk beïnvloeden. Je brengt in kaart wat jou vooruit helpt en wat je belemmert. Zo ontdek je wat je kunt doen om jouw situatie goed te houden of te verbeteren, en wie je zo nodig kan helpen. Met dat inzicht maak je je eigen Plan van Doen. Daarmee kun je doelgericht weer op weg in jouw loopbaan.

Ineens ben je leidinggevende. Jij verandert niet, maar je wordt wel anders gezien. Hoe maak je jouw nieuwe rol passend?

Als je leiding gaat geven, is het alsof je een andere jas aantrekt. Je blijft dezelfde persoon. Maar het voelt een beetje anders en de mensen om je heen hebben een ander beeld van jou. Hoe is het om een ander soort verantwoordelijkheden te dragen? Ga je je dan ook anders gedragen ten opzichte van de mensen om je heen? De nieuwe taken in je pakket doen ook een beroep op andere competenties. Wat moet je nog (beter) leren? In deze workshop van Werkplaats 21 bekijken we jouw functie vanuit verschillende invalshoeken. Zo ervaar je welke aspecten al wel, en welke nog minder comfortabel voelen. Met dat inzicht maak je je eigen Plan van Doen. Daarmee kun je jouw nieuwe jas zo op maat maken dat hij prettig past.​

Jouw werkdruk stijgt als iemand anders zijn werk niet kan doen. Vind de oorzaken en mogelijke oplossingen. Dat lucht op!

Wie de regie heeft over zijn tijdsbesteding, kan zelf voorkomen dat hij overbelast raakt. Een structureel te zware werkdruk ontstaat pas als je die regie verliest. De oorzaak? Verstoringen van buiten waardoor je je eigen werk moet onderbreken. Stoppen en weer opstarten kost altijd extra tijd en energie.

Ongewenste verstoringen ontstaan als iemand jou tussentijds nodig heeft, omdat hij zonder jouw hulp zijn eigen werk niet kan doen. Als dat gebeurt, zijn er dus minstens twee mensen die moeten stoppen en weer opstarten. In deze workshop van Werkplaats 21 onderzoeken we de oorzaken van verstoringen. Hoe los je die op? Of nog liever: hoe voorkom je die? Zo werk je aan een structurele verlaging van de werkdruk. Niet met time management uit een theorieboekje, maar concreet met je eigen collega’s in je eigen werk. Als je de methode eenmaal kent, kun je hem in volgende situaties zelf toepassen. Dat lucht op!

Jij op je best presteert optimaal. Hoe bereik je dat? Vind je persoonlijke doelen en ontdek wat jou waardevol maakt.

Jij op je best ben jij! Je zit optimaal lekker in je vel. Op je werk presteer je top zonder daar enorm moe van te worden en je privé leven is zonnig. Je bent vitaal en vrolijk. Wat zou het fijn zijn als je vaak Jij op je best bent. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving! Want voor anderen ben Jij op je best op allerlei manieren het meest waardevol. Wat is er nodig om van Jij nu, Jij op je best te maken? In deze workshop van Werkplaats 21 breng je dat in beeld. Zo maak je het lijstje van jouw persoonlijke doelen. Sommige zijn privé, andere zijn werkgerelateerd. Je ontdekt dat het voor je omgeving de moeite loont om jou te helpen je persoonlijke doelen te bereiken.

Waar werken jullie aan als team? Wat is jullie doel? Breng samen in beeld wie waarom welke bijdrage levert.

Wie een doel niet in zijn eentje kan bereiken, kiest voor samenwerking. Maar vanzelfsprekend samenwerken gaat alleen goed zolang iedereen die een bijdrage levert aan het teamdoel, daar voor zichzelf ook wat aan heeft. Want samenwerken gaat over de balans tussen geven en krijgen. In deze workshop van Werkplaats 21 brengen we in kaart hoe jullie “ruilmarkt” eruit ziet. En hoe jullie als team optimaal presteren door slim gebruik te maken van de verschillende aanwezige kwaliteiten. Met de opbrengst van deze workshop kunnen jullie doelgericht samen aan de slag.

Waar zitten de gaten en de overbodige acties in jullie proces? Ontdek waar jullie tijd verspillen en werk soepeler verder.

Welke stappen doorlopen jullie om jullie product of dienst te kunnen leveren? Hoe kom je aan de informatie en de spullen die je nodig hebt? En hoe weet je zeker dat jullie afleveren wat de ontvanger verwacht krijgen?

En op welke punten in dat proces ontstaat er gedoe? Omdat er iets vergeten is, of verkeerd gedaan, of erg veel tijd kost. In deze workshop van Werkplaats 21 nemen we stap voor stap jullie proces door. Jullie brengen in kaart wie wat wanneer doet en hoe de overdracht van de ene naar de volgende stap eruit ziet. Zo zien jullie zelf waar jullie tijd, geld of je goede humeur verliezen. Daar kun je dan ook samen oplossingen voor bedenken. Zo logisch dat je ze morgen direct kunt toepassen. Gewoon doen!

Werkplaats 21 mini workshops

Kan jouw team wel een beetje pit of nieuwe inspiratie gebruiken? Zet dan eens een PEPERtje in. Een PEPERtje van Werkplaats 21 is Prikkelend En Praktisch, Eenvoudig en Resultaatgericht.

Een PEPERtje is een mini workshop van één uur waarin jullie nieuwe inzichten opdoen waarmee het team direct aan de slag kan. Elke deelnemer verlaat de ruimte met iets concreets voor zichzelf in handen. En omdat het geheel méér is dan de som der delen, brengen we ook de totaal opbrengst overzichtelijk voor je in beeld. Inspirerend en verfrissend!

werkplaats 21 mini workshops

Stuur ons een bericht

Scroll naar top