Blog Werkplaats 21 Opslaan Klik Klaar

Opslaan? Klik. Klaar!

Opslaan? Klik. Archiveren? Klik. Klaar! Weer een dossier afgewerkt, afgerond en opgeborgen.

Ik liep vervolgens naar de koffie automaat om de benen te strekken en om mezelf te trakteren op een heerlijke latte macchiato. Klaarblijkelijk straalde ik enorm, want een collega zei: ‘Zo, jij hebt zeker veel plezier in je werk?’

Direct schoten er duizend en één gedachten door mijn hoofd.

De start was namelijk helemaal niet leuk geweest. Vanwege vakantie van een collega werd dit dossier aan mij toegewezen inclusief een bijna onmogelijke deadline. Er was al heel wat voorwerk gedaan waar ik op verder moest bouwen. En ja, met een beetje flexibiliteit kom je een heel eind.

Ik was er een paar dagen mee bezig geweest. En die tijd had ik goed besteed. Door slim te werken was ik erg effectief bezig geweest. Maar echt soepel was het niet gegaan. De onderleggers waren niet compleet en vanwege de vakantieperiode kon ik niet niet iedereen bereiken. Van dat laatste was ik soms wel moedeloos geworden. Want waar haal je dan je informatie? Maar och, dat is nou eenmaal altijd zo in deze tijd. Mokken kan en mag, maar helpt niet echt. Dat heb ik wel geleerd. Trouwens ik heb inhoudelijk nog wel wat andere interessante dingen opgestoken. Die kan ik mooi de volgende keren inzetten.

Zo terugkijkend ben ik zeer tevreden over mijn aanpak, waarbij diepe dalen werden afgewisseld met hoge pieken. Ik ben trots op het eindresultaat. Dat was het ploeteren wel waard.

Maar nu is het af en klaar. Het dossier is ingepakt en verdwenen in de kast. Zo, weg van mijn bureau. Tijd voor iets nieuws!

En zo hoorde ik mezelf zeggen: ‘Inderdaad. Ik heb zeker veel plezier in mijn werk.’

 

Ontdek meer over Plezier in je werk op Plezier in mijn werk: Hoe werkt Pi.


Scroll naar top