Blog Werkplaats 21 Terug van vakantie

Terug van vakantie

Zaterdagavond kwamen we thuis van vakantie. Die was vrij kort en het weer was niet denderend geweest, maar we hebben een andere taal gesproken met aardige mensen, mooie dingen gezien en vooral een ontspannen leven geleid. Prima dus.

Zondag na het ontbijt stonden ze me aan te kijken: de koffer en de rugzakken, de schoenentas, de krat met boeken en keukenspullen plus de koelbox. In één keer was ik weer helemaal thuis. Schoonmaken, wassen en opruimen. Jèk, al die klusjes waar ik zo’n hekel aan heb.

Toch besloot ik eraan te beginnen. In mijn eigen tempo en op mijn eigen manier ging ik aan de slag. Eigenlijk viel het best mee. ’s Middags zat ik alweer met een boek in de zon in de wachttijd tussen wasmachine vullen – leeghalen – droger of ophangen – en weer een nieuwe ronde was. Met een welverdiend koekje erbij! En ’s avonds de strijkplank voor de TV met Zomergasten voor mijn neus was de strijk ook goed te doen. Dus aan het eind van de dag waren bijna alle vakantiespullen alweer schoon en opgeborgen. De mail van het werk mocht nog even dicht blijven tot de maandagochtend en ik was nog net zo ontspannen als in Frankrijk.

Hoe kijk ik nu terug op mijn zondag? Ik heb hem niet ervaren als een werkdag. Ik heb er zelf voor gekozen om aan mijn klusjes te gaan, en deed ze op mijn eigen manier. Dat ging soepel. Ik had tijd om te lezen. En ik ben blij met de voortgang: bijna klaar! En ik heb weer wat geleerd: vakantiespullen opruimen kan voelen als een vakantiedag. Mijn Pi-score hiervoor was een knappe 3,28. Ruim voldoende. Zelfs routine- en rotklusjes kunnen dus best meevallen.

Scroll naar top