Trots


Kijk eens even vluchtig naar de foto boven deze blog. Wat zie je dan? Een potloodkrul van zo’n bekend geel potlood. Stelt niet veel voor toch, zou je zeggen. Kunnen mijn kinderen ook, hoor ik al! Of als je je toch zou zitten te vervelen op het werk dan kan jij dat ook, en misschien wel veel beter.

Maar kijk nu eens wat aandachtiger naar de foto bij deze blog? Denk eens aan de maker van deze prachtige potloodkrul. Hoe lang zou hij bezig zijn geweest met deze opdracht om een perfecte krul van zes windingen te slijpen? En zou het vaak zijn misgegaan. Hoe vaak was het begin al lelijk geweest of brak de krul net voor de laatste kleine draai aan de slijper. Hoeveel potloden zou de maker verbruikt hebben en hoeveel bakjes vol slijpsel geproduceerd? Uiteindelijk is dit hem dan geworden! Beretrots, is de maker op het resultaat.

En denk nu ook eens even aan de fotograaf. Zou die niet trots zijn op de compositie en belichting van deze foto. En als dit één foto uit een serie is, dan is het misschien net déze foto die de serie compleet en af maakt. Hoe trots zal de fotograaf dan zijn, denk je?

En ik …? Ik ben er trots op dat ik deze foto bij deze blog heb gevonden.

En jij ..? Waar ben jij trots op? En weten wie weten dat?

Scroll naar top