Blog Werkplaats 21 Van tobber naar topper

Van tobber naar topper

Van tobber naar topper. Teruggekomen van een burn-out en toen een mooie promotie gemaakt. Of wat dacht je van: na een zware blessure toch weer topscorer worden van de competitie. Vanuit een diep dal nieuwe hoogtes bereiken. Dat zijn de succesverhalen die we graag horen en vertellen.

Het meest zijn we onder de indruk wanneer mensen dit op eigen kracht hebben gedaan. Als je weggestopt in het archief in kelder gevochten hebt voor die aansprekende functie in de buitendienst. Van onzichtbaar aan de zijlijn naar een aansprekende functie waarin jij zichtbaar bent. Van tobber naar topper. Zoiets dwingt respect af. Je hebt het zelf gedaan of zelf moeten doen. Want niet iedereen krijgt de aandacht die hij of zij verdient.

Soms heb je een beetje hulp nodig zoals uit het volgende voorbeeld blijkt. Jarenlang heb je je niet op je plaats gevoeld en nu heb je met behulp van een coach of oprecht geïnteresseerde leidinggevende eindelijk je talent gevonden. Dit betekende wel dat je een nieuwe functie buiten de organisatie hebt moeten zoeken. Maar met alle steun heb je nu je plek gevonden. Je staat iedere morgen met frisse energie op en gaat met plezier naar je werk. Van tobber naar topper. Je wist niet dat dat mogelijk was (trouwens je wist ook niet dat dàt jouw talent was); en dat alleen maar door oprechte en juiste aandacht.

Maar zoals we inmiddels allemaal wel weten bestaat het leven niet alleen uit louter hoogtepunten. Ook van topper naar tobber komt in ons dagelijks leven vaker voor dan je zou denken. Om wat voor reden dan ook kan het ineens tegenzitten. Je bent van je voetstuk gevallen en je weet inmiddels hoe de goot er van dichtbij uitziet. Vanaf hier roep ik iedereen op: Laat hen niet vallen, maar geef ze aandacht.

Net zoals iedereen jouw oprechte aandacht verdient!
En jij de aandacht van een ander.

Scroll naar top