Blog Werkplaats21 Vanzelfsprekend

Vanzelfsprekend

Van de week kocht ik bij de bouwmarkt een plank van 2 meter en 70 centimeter. Te lang natuurlijk om zo op de fiets mee te nemen. Nu had ik terug kunnen komen met de auto. Maar ja, dan had ik eerst weer naar huis gemoeten om deze op te halen. Zonde van mijn tijd. Dus wat doe ik? Ik maak gebruik van de doe-het-zelf zaagservice en leen een zaag bij de servicebalie.

De lat verschoof bij iedere zaagbeweging omdat ik deze niet kon vastklemmen. Met links de lat vasthouden en rechts zagen. Daarbovenop werkte de zaag niet echt mee. Het schoot dan ook echt niet op. Na een paar minuten ploeteren was ik nog niet eens halverwege.

Ineens hoor ik achter mij geschuifel en voor dat ik er erg in had, had er zich hulp aangediend. Een man en vrouw boden spontaan hun hulp aan. De één hield de lat aan de rechterzijde vast, de ander aan de linkerzijde. Met deze extra handjes kon ik mij volledig richten op het zagen en in 30 seconden was de klus geklaard.

Ik heb deze mensen hartelijk bedankt voor hun spontane bijdrage en leverde de zaag weer in bij de servicebalie. Met 2 hanteerbare latten op de fiets ben ik veilig thuis gekomen.

Wat herkennen wij van Werkplaats 21 hier nu in? Door samen te werken verloopt het proces efficiënter en soepeler, dus zondermeer een verbetering. Daarnaast heb ik de auto kunnen laten staan. Hiermee is niet alleen tijd bespaard, maar is ook het aantal activiteiten en logistieke bewegingen beperkt gebleven. Tenslotte heeft het bovengenoemde echtpaar het talent om te zien wat ze bij konden dragen om het voor mij makkelijker te maken. Zonder te vragen, overleg of afspraken hebben ze het gewoon gedaan.

Zo vanzelfsprekend kan het zijn.

Scroll naar top