Blog Werkplaats 21 Goede voornemens

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is net begonnen en het is weer tijd voor goede voornemens. Overal merk je dat de wereld om ons heen in rap tempo verandert. Wil je mee kunnen blijven doen dan is succesvol kunnen veranderen essentieel. Maar hoe pak je dat nu handig aan?

Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor de masterclass ‘Succesvol veranderen in 2016’. Niks mis mee natuurlijk. Als jouw organisatie complex is en de verandering ingrijpend, is het verstandig om die verandering grondig voor te bereiden. Dus zo’n masterclass kan dan helpen om een gestructureerde aanpak te kiezen. ‘Zet alvast de eerste stap’, stond er in het onderwerp van de uitnodiging. De eerste stap is een heel belangrijke en misschien wel de lastigste want je moet een keer ergens starten.

De datum van de workshop is 17 mei 2016 en aanmelden is nog mogelijk. Is dat niet wat laat? Kan je dan nog wel spreken van goede voornemens? Na de masterclass heb je natuurlijk ook nog tijd nodig om tot een plan van aanpak mét draagvlak binnen de organisatie te komen. Dan heb je de zomerperiode om de tijdlijnen uit te zetten en kan de besluitvorming in september starten. Als alles dan goed gaat, wordt de implementatiedatum 1 januari 2017.

Dus als er geen dringende urgentie is om te veranderen, dan is inschrijving voor de masterclass Succesvol veranderen misschien inderdaad een goede eerste stap. Maar als er in jouw organisatie dringend vanaf morgen veranderingen op gang moeten komen, dan moet je gewoon nu beginnen met Werkplaats 21. Hands-on, zonder masterclass, maar wel met alle betrokkenen direct aan de slag. Dan is jouw eerste implementatiedatum morgen, in plaats van 1 januari 2017.

Kortom: volg een masterclass als het later kan en ga aan de slag met Werkplaats 21 als het nu moet. Die eerste stap kun je vandaag al zetten.

Scroll naar top