Waardevol talent

De waarde van een organisatie wordt gecreëerd door de inbreng die de medewerkers leveren. Als zij vooral kunnen doen waar ze goed in zijn, levert de organisatie de beste prestaties. Wat is talent eigenlijk en hoe kun je dat benutten? En hoe zie je dat terug in de cijfers?

Talent is een werkwoord

Talent is de bijzondere manier waarop je iets doet. Niet dat jij dat bijzonder vindt – voor jou is het heel vanzelfsprekend. Je doet het gewoon op jouw manier zonder erbij na te denken. Je talent is dus niet wat je doet of maakt, maar de manier waarop je dat doet. Die “manier waarop” kan in verschillende vormen en omgevingen tot zijn recht komen. Veel mensen vinden het moeilijk om antwoord te geven op de vraag wat hun talent is. Maar hun omgeving ziet het meestal wel.

Talent is waardevol

Als je in je werk je talent kunt inzetten, bereik je met het meeste plezier en de minste inspanning een waardevol resultaat. Er komt relatief veel uit je handen en de kwaliteit van wat je levert is hoog. En doordat je je talent oefent, ontstaat er een natuurlijke groei.

Talent moet je niet willen managen

Talentmanagement. We komen de term steeds vaker tegen. Wij van Werkplaats 21 geloven niet dat je talent kunt managen. Gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt. Zo zal ook talent eerder stuk gaan of gefrustreerd raken als het wordt geforceerd. We kennen allemaal de voorbeelden van sporters met vroegtijdig versleten lichamen, artiesten die bezwijken onder de druk en veelbelovende politici die te onervaren te veel verantwoordelijkheden gingen dragen en van hun voetstuk vielen. Vergelijkbare drama’s zie je ook in organisaties.

Talent mag je wel koesteren en benutten

Je kunt als organisatie wel besluiten om bewust om te gaan met de talenten die je in huis hebt. Je kunt de vaardigheid ontwikkelen om talent te herkennen en de mensen die dat talent bezitten de ruimte bieden om zich te ontwikkelen. En je kunt het werk zo organiseren dat die talenten slim worden ingezet. Waarom zouden verschillende mensen met uiteenlopende talenten precies hetzelfde takenpakket moeten uitvoeren? Herverdeling van bepaalde taken kan al tot veel verbetering leiden. Als organisatie word je daar succesvoller, sterker en flexibeler van. En vooral: duurzaam waardevol voor je omgeving.

Talent in een organisatie

Een strakke procedure kan voor een startende medewerker prettig zijn, terwijl een talentvolle collega een beter resultaat kan bereiken als hij meer improvisatieruimte zou hebben. Hoe creëer je die slimme flexibiliteit? Zien collega’s elkaars kwaliteiten als bedreigend of is er een constructief leerklimaat waarin ze elkaar natuurlijk helpen? Als de mensen elkaars talenten waarderen en soepel samenwerken, functioneert de gehele organisatie beter. Hoe bereik je dat?

Denk je dat jouw organisatie slimmer gebruik zou kunnen maken van het aanwezige talent? Werkplaats 21 helpt je graag op weg. Je mag ons betalen uit de opbrengst.

REKEN! met de waarde van talent

De “zachte” kant van een organisatie en de “harde” kant liggen dicht bij elkaar. De werk­gever die oog heeft voor het talent van zijn medewerkers en die talenten slim benut, creëert een waardevolle organisatie met bestaansrecht voor de toekomst. Oog hebben voor je medewerkers en zorgen voor een financieel gezonde organisatie zijn twee kanten van dezelfde euro. We laten het zien met een voorbeeld.

REKEN! was een traditioneel financieel administratie- en adviesbureau. De vier medewerkers hebben vier hoofdtaken, waar ze vroeger ongeveer evenveel tijd aan besteedden. We hebben hun prestaties met rapportcijfers in kaart gebracht. Ze scoorden gemiddeld een ruime zes. Daarna hebben we berekend wat er gebeurt als deze medewerkers de taak waar ze het best in zijn gedurende de helft van hun werktijd uitvoeren. De gemiddelde prestatie stijgt dan van een 6,3 naar een 7,3. Dat is 15%!

Al snel wordt zichtbaar hoe REKEN! waardevoller wordt als dienstverlener. De inhoud en de kwaliteit van de adviesgesprekken worden beter. REKEN! biedt nieuwe diensten aan. De bestaande klanten blijven langer en er komen nieuwe bij. De medewerkers doen hun werk duidelijk met meer plezier. Er is minder gedoe. Klik voor het hele verhaal op het plaatje hieronder.

Wilt u weten hoe u talenten zichtbaar maakt? Of berekenen wat werk maken van talent uw organisatie concreet oplevert? Laat hier uw bericht achter. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.