WERKDRUK EN WERKSTRESS

Het lijkt wel of we in veel organisaties steeds meer werk met minder mensen proberen te doen. En dan verwachten we ook nog kwaliteit, flexibiliteit, innovatiekracht en betrokkenheid. Dat lukt niet meer met harder werken. Het aantal klachten over werkstress neemt toe. Slimmer werken helpt wel. We laten je hier zien wat het verschil is tussen prettig hard werken en negatieve werkstress. En hoe je werkstress kunt verminderen of voorkomen.

Werkdruk en werkstress

  

  

  

  

    

  

    

  

    

  

  

  

  

  

  

Werkdruk op school en die extra “vrije” week…

Wat-te-doen

Een van de belangrijkste knelpunten in het onderwijs is de werkdruk die docenten ervaren. Nemen ook op uw school de 55-minners hun 50 LBP-uren op als hersteltijd? Wat doet dat met de werkdruk? En maakt hen dat structureel beter inzetbaar? Het kan ook anders! Wij bespreken graag met u hoe u op een acceptabele manier deze uren kunt benutten om de werkdruk structureel te verlagen. Laat hier uw bericht achter. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.

Werkdruk omlaag? Zo doe je dat.

Wat is het verschil tussen gewoon hard werken en werkstress? Hoe kun je ongezonde werkstress aanpakken op de manier die past bij jouw organisatie? Zo kijken wij: 

Hard werken

Als je gewoon kunt doen waar je goed in bent, kun je bergen werk verzetten. Misschien word je moe, maar dan ben je ook voldaan en ga je zingend naar huis. Hard werken hoeft helemaal geen probleem te zijn. Sterker nog: een probleem in je werk kan wel spannend zijn, maar hoeft geen stress op te leveren. Als het lukt om dat probleem op te lossen, heb je een leerzame ervaring en ben je tevreden.

Werkstress

Wanneer wordt hard werken dan vervelend, moeilijk vol te houden en een risico? Werk leidt tot stress als je te vaak aanloopt tegen problemen en verstoringen die je niet zelf kunt oplossen. Dan moet je je werk onderbreken. Je moet een beroep doen op anderen en bent zelf de regie minstens tijdelijk kwijt. Later moet je die taak weer oppakken. Dat kost extra geheugen, schakelvermogen, tijd en aandacht. Of jouw werk wordt overgenomen door een ander en je hebt geen zicht meer op hoe het wordt afgerond. Maar wie wordt erop aangesproken als het niet goed gaat? De combinatie van afhankelijkheid, extra te investeren energie en externe druk leidt tot ongezonde spanning en een grotere kans op fouten. Als dit te vaak voorkomt of lang duurt, kun je de betrokkenheid verliezen, uitgeput raken en uiteindelijk uitvallen. 
 
Oorzaken

Wanneer kan iemand problemen niet zelf oplossen? Soms is het werk zo georganiseerd dat je zelf geen oplossing kunt of mag regelen. Het kan ook zijn dat je informatie, kennis of vaardigheden mist. Vaak betekent een probleem dat je iemand anders moet storen. Zo ontstaat stapeling van onderbrekingen die voor alle betrokkenen spanning oplevert. En dat kan weer van invloed zijn op de verstandhouding.

Aanpak

Wij van Werkplaats 21 kiezen voor een praktische aanpak op onze eigen wijze: kijken, zien en doen.

  1. Inventariseer welke verstoringen leiden tot ongewenste onderbrekingen in het werk.
  2. Onderzoek de aanleiding. Is die gelegen in de competentie van een betrokkene? In de procesinrichting, planning of bevoegdheden? Of in stroeve samenwerking?
  3. Op basis van het inzicht dat zo ontstaat, kun je samen aan de slag om het aantal verstoringen te verkleinen. Een proces wordt slimmer ingericht, een medewerker versterkt zijn of haar competentie. Door het overleg hierover gaan mensen elkaar beter begrijpen en soepeler samenwerken.

We gebruiken hiervoor een eenvoudige methode die direct aanhaakt op het dagelijkse werk. Deze aanpak laat op korte termijn resultaat zien.  Mensen gaan weer vooral doen waar ze goed in zijn. De sfeer, de betrokkenheid en de conditie verbeteren. En je zult zien dat er met minder tijd- en energieverlies betere resultaten worden bereikt.

Een werkdrukproject met Werkplaats 21 is duurzaam effectief. Wij leren je hoe je onze aanpak zelf kunt hanteren. Zodat je ons niet na een tijdje opnieuw hoeft te bellen met dezelfde vraag.

Wil je meer weten? Laat dan hier een bericht achter. Wij nemen contact op om een afspraak te maken.

  

  

  

  

  

  

  

  

    Blog

  

  

Zonder gedoe doen waar je goed in bent

Wij van Werkplaats 21 hebben elkaar gevonden in de gedachte dat werken zonder gedoe zoveel prettiger en effectiever gaat. Wij denken dat gedoe in organisaties ontstaat door ingewikkelde communicatie, uiteenlopende doelstellingen en ingesleten gewoontes. Onze ambitie: mensen optimaal laten werken en samenwerken, door hen te laten doen waar ze goed in zijn. En door ze te betrekken bij de steeds terugkerende vraag: hoe laat je, met het te bereiken doel in het vizier, werkprocessen soepeler verlopen?